Home

Doel

Doel

``HealthDance?`` Het doel van deze website

1. Onze visie wereldwijd bekend te maken:
Iedereen die dat wil kan leren om gezondheidsproblemen te voorkomen, te verbeteren of zelfs terug te draaien; iedereen die dat wil kan leren het heft in eigen handen te nemen en zo veel minder in handen van anderen te hoeven leggen?

We zien veel te veel ongezonde mensen die niet optimaal functioneren. Zó veel van die mensen zouden zoveel gelukkiger en zoveel productiever kunnen zijn!

En: 80% van de medische behandelingen zou zo overbodig kunnen worden!

2. Partners vinden om samen te werken bij de ontwikkeling van dit ongekendegezondheids-systeem:

ondernemers, disruptors, non-conformisten; gewend om hun eigen mening te hebben; team spelers; en in de overtuiging dat de opbrengsten in termen van gezondheidsverbetering vooralsnog veel interessanter zijn dan de financiële resultaten (“die volgen vanzelf”).

Om voorgestelde visie “onze zaak” te maken, vereist teamwerk: samen ontwikkelen we de werkomgeving (levendig; intens; resultaat gericht), de te volgen stappen (het wat en hoe), het orkest (de instrumentalisten, de dirigent, de administratie, het podium): een dans!

Genodigd, door

Genodigd, door

img

Armand Hagedoorn

Armand C. Hagedoorn,
senior revalidatiearts & oprichter

A.C. Hagedoorn, revalidatiearts: gedurende zijn hele 35-jarige internationale carrière werkte hij met interdisciplinaire teams en duizenden patiënten met zeer complexe aandoeningen.
We weten nu dat tot 80% van de al die chronische, invaliderende aandoeningen kan worden vermeden! Met systematische exploratie, uitleg en instructies, waarmee patiënten goed geïnformeerde “eigenaren” van hun gezondheid en welzijn kunnen worden, en vervolgens een serie opeenvolgende acties die ze zelf kunnen ondernemen.

Hagedoorn wordt verondersteld met pensioen te zijn gegaan uit zijn carrière als medisch specialist (het is een flink intensee, productieve en niet-zo conventionele reis geweest), maar … hij kan en wil zijn visie (voortgekomen uit al zijn persoonlijke en beroepservaring) niet verloren laten gaan: zoveel te delen, zoveel goeds te doen; en zoveel beschikbare ervaring (medisch, sociaal, “alternatief”; tri-culturele ervaring en gevoeligheid); zoveel “live” contacten (waarvan velen wereldwijd).

U bent Genodigd, om

U bent Genodigd, om

samen de ontwikkeling te realiseren van een innovatief gezondheids-systeem

Samen de ontwikkeling te realiseren van een innovatief gezondheids-systeem
gebaseerd op het voorstel van Hagedoorns “(Mendel) HealthAge”.

Hier is een “teaser”: de essentie, voor uw inspiratie.

(op “Topklasse” niveau):
• Preventief, breedspectrum onderzoek (“Body, Spirit & Mind”: fysiek, psychologisch en sociaal; zingeving, spiritueel; voeding; milieu);
• Herstel en optimalisatie van de best mogelijke, optimale gezondheid (p.m. gespecialiseerde medisch-geriatrische revalidatie (sec preventief, pre-/ postoperatief, herstel na trauma, interventies, slopende aandoeningen; chronische pijn, osteoartritis, osteoporose); en
• (Secundair-) preventieve training en gedragsverandering (roken, overgewicht, inactiviteit, alcohol/ verslavende middelen, levensfilosofie) (individueel, kleine groepen; cursussen en Retreat Weekends); en
• Maximaliseren van “veerkracht” en vitaliteit, persoonlijke veiligheid; tot een minimum beperken van leeftijdsgebonden kwetsbaarheid en afhankelijkheid;
• Beschikbaarheid van conventionele en niet zo conventionele ondersteuning, behandeling en coaching.
• Vanaf het allereerste begin (in onze organisatie en onze producten) echte “topkwaliteit” (d.m.v. pragmatische doelen, metingen en publicatie).

Inzichten

Inzichten

Moet het echt volgens het Mendel HealthAge voorstel?

Zeker niet! Niet beperkt tot Ouderen, noch tot het Mendel HealthAge-voorstel; zelfs niet per-sé tot professionals uit een specifieke sector. Dit is precies waarom we hier niet te veel in detail treden.
Alle voorstellen, geïnspireerd door deze visie, zijn van harte welkom en zullen graag in overweging worden genomen!

Hoe?

Hagedoorn stelt beschikbaar: de structuur van het voorgestelde gezondheidssysteem, veel inhoud (het praktische “hoe”) en de selectie en training van teamleden (o.m. Basisfilosofie, attitude en bejegening, produceren in teamverband); potentiële partners helpen (in een interdisciplinair verband) om “het bedrijf” te ontwikkelen en op te starten.

Waar?

Waar dan ook! Dat wil zeggen: als er maar Spaans, Engels of Nederlands wordt gesproken. (Hagedoorn heeft een uitgebreide kennis van de medische praktijk en -markt in Nederland, de VS en Mexico en hij spreekt alle drie de talen vloeiend).

Wanneer? (dit voorstel kent een eindigende looptijd)

Deze uitnodiging loopt t/m medio 2021 …

Wie zoeken we?

Partners, ondernemers, visionairs (niet noodzakelijk op medisch gebied); en/ of adviseurs, bemiddelaars; die, als team, pragmatisch vorm gaan geven aan onze Visie en Droom; betrokken experts, die het allemaal in de praktijk zullen implementeren (bijvoorbeeld, pragmatische en ervaren experts in gedragsverandering; een van de meest succesvolle organisaties op het gebied van gedragsverandering is, wereldwijd, Alcoholics Anonymous).

Essentiële eigenschappen

1. “We kunnen het echt zoveel beter doen” (dan “business as usual”)
2. Interdisciplinair; holistisch; transnationaal en intercultureel
3. Proactief, onverschrokken (maar niet roekeloos), optimistisch, “niet te stoppen”; leergierig (bijv., leren van eventuele fouten om het daarna beter te doen)
4. Plezier en humor, samen, respect; solidariteit en steun als het moeilijk wordt, bewust vieren als het goed gaat
5. Gemotiveerd door resultaten (klanten, bedrijf, medewerkers) (we meten en publiceren ze); het geld “volgt vanzelf”
6. We overtreffen (maar laten ons niet leiden noch beperken door) alle officiële voorschriften.

Niet duidelijk?

Niet duidelijk?

Soms hoor ik dat het niet duidelijk is wat nou precies de bedoeling van het Health Dance project zou zijn, en het ‘hoe dan?’ ervan.

Een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking is hoe we in Nederland een nieuwe en behoorlijk “disruptieve” vorm van interdisciplinaire revalidatie ontwikkelden – een heel bijzondere samenwerking met diverse fysiotherapeut-ondernemers: zij zagen het potentieel van mijn werk, zij namen het op zich om de organisatie te ontwikkelen (uitbreiding van reeds bestaande praktijken voor fysiotherapie, toevoegen van personeel in verschillende expertisegebieden, opbouwen van relaties met verzekeraars, enz.); ik trainde de teams, deed de consulten en de selectie van de patiënten, ik was de “kapitein van het schip” in medisch-specialistische zin, en ik had de volledige medische verantwoordelijkheid; zij waren eigenaar (en namen alle algemene financiële en juridische risico’s en lasten op zich); ik deed “aangenomen” werk. Iedereen won groots op vele dimensies (het meeste nog in tevredenheid van patiënten en verwijzers en daarmee nadrukkelijk ook van onszelf), we werkten als dollen en we hadden tonnen met zorgen en hebben best veel geleden, maar het was Zó Bevredigend.
Ik ben inmiddels “met pensioen”; het bedrijf is in zeven jaar tijd gegroeid tot een niveau van verscheidene miljoenen euro’s omzet met enkele tientallen klinieken in voornamelijk de zuidelijke helft van Nederland, waar ze heel- veel- goeds blijven doen.

Mijn aspiratie is om nog een stap verder te zetten: van herstel- en leren leven met- naar helpen Super Gezond (te worden en) te blijven!
Hopenlijk kan je me helpen en “mijn neus in de richting” van ”Health- en Wellness” ondernemers te zetten die de visie en de moed zouden kunnen hebben om zo’n project op te zetten?

Dat zou echt geweldig zijn!

Contact

Contact

Heeft u vragen omtrent het Health Dance project? Neem dan gerust contact met mij op!

Bellen & Whatsapp

Nederland: *31 6 2259 8377
Mexico: *51 (1) 777 184 2338