Niet duidelijk?

Niet duidelijk?

Soms hoor ik dat het niet duidelijk is wat nou precies de bedoeling van het Health Dance project zou zijn, en het ‘hoe dan?’ ervan.

Een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking is hoe we in Nederland een nieuwe en behoorlijk “disruptieve” vorm van interdisciplinaire revalidatie ontwikkelden – een heel bijzondere samenwerking met diverse fysiotherapeut-ondernemers: zij zagen het potentieel van mijn werk, zij namen het op zich om de organisatie te ontwikkelen (uitbreiding van reeds bestaande praktijken voor fysiotherapie, toevoegen van personeel in verschillende expertisegebieden, opbouwen van relaties met verzekeraars, enz.); ik trainde de teams, deed de consulten en de selectie van de patiënten, ik was de “kapitein van het schip” in medisch-specialistische zin, en ik had de volledige medische verantwoordelijkheid; zij waren eigenaar (en namen alle algemene financiële en juridische risico’s en lasten op zich); ik deed “aangenomen” werk. Iedereen won groots op vele dimensies (het meeste nog in tevredenheid van patiënten en verwijzers en daarmee nadrukkelijk ook van onszelf), we werkten als dollen en we hadden tonnen met zorgen en hebben best veel geleden, maar het was Zó Bevredigend.
Ik ben inmiddels “met pensioen”; het bedrijf is in zeven jaar tijd gegroeid tot een niveau van verscheidene miljoenen euro’s omzet met enkele tientallen klinieken in voornamelijk de zuidelijke helft van Nederland, waar ze heel- veel- goeds blijven doen.

Mijn aspiratie is om nog een stap verder te zetten: van herstel- en leren leven met- naar helpen Super Gezond (te worden en) te blijven!
Hopenlijk kan je me helpen en “mijn neus in de richting” van ”Health- en Wellness” ondernemers te zetten die de visie en de moed zouden kunnen hebben om zo’n project op te zetten?

Dat zou echt geweldig zijn!